(video) Ceban, despre „frumusețea gropilor” din Chișinău: Mergi pe drumuri ca pe o planetă galactică, toată cu găuri, sari din una în alta, asfalt nu este

Primarul general, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 22 martie, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi au figurat șapte subiecte, printre care și raportul cu privire la serviciul de evacuare a deșeurilor menajere din capitală, dar și evoluția pandemiei de Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

(09:02) „Săptămâna trecută nu am avut posibilitatea să ies, dar am rugat colegii din primărie să iasă cât se poate de mult. Frumusețea gropilor de primăvară pe străzile municipiului Chișinău. Am impresia că în curând vom fi într-o groapă bortă, mare și nu va mai trebui să reparăm nimic. Mergi pe drumuri ca pe o planetă galactică, mergi ca pe planeta Martie, de exemplu, toată cu găuri, sari din una în alta, asfalt nu este.  Ceea este interesant de fiecare dată eu trebuie să explic că, de fapt, Primăria nu este de vină în această privință”, a declarat Ceban.

(08:54) În privința transportulului public, acesta rămâne la capacitate maximă pentru a evita îmbulzeala. Ion Ceban spune că bani pentru transportul public sunt alocați. „Băncile cu care lucrăm au toate formalitățile avizate, problema este în continuare în birocrația excesivă și populismul ieftin a urma unor formațiuni politice cărora le trebuie după principiul cât mai rău cu atât mai bine. Repet, dacă aș fi fost ascultat anul trecut când cineva făcea foarte multe bule, în perioada respectivă a lunii martie deja am fi avut peste 100 de autobuze la Chișinău, circulând, atât pe teritoriul suburbiilor unde există o problemă enormă de a ajunge la locul de muncă, dar și pe întreg teritoriul orașului.”

(08:48) Cu privire la situația Covid-19, în continuare se înregistrează zilnic un număr impunător de cazuri noi și multe decese. 

(08:43) Până în prezent circa 70% dintre cadrele medicale din municipiu s-au vaccinat. 

„Ne-am gândit că dacă ne dorim să ne întoarcem în bănci, ar fi bine ca în această perioadă la fel și profesorii să fie vaccinați, la dorință și nu obligatoriu cum s-a vehiculat în spațiul public. Nimeni pe nimeni nu poate să oblige să se vaccineze, dar trebuie să creăm condiții”, a declarat Ceban.

(08:38) Referitor la decizia de sâmbătă a Comisiei de sănătate municipală, primarul capitalei spune că au fost multiple demersuri din partea copiilor, părinților ca lecțiile să se desfășoare online. „Oamenii s-au împărțit în tabere, sunt cei care susțin închiderea școlilor și cei care nu doresc acest lucru. În această perioadă trebuie să avem o singură tabără ca să salvăm cât mai multe persoane.”

(08:34) În debutul şedinţei de astăzi a Primăriei, edilul capitalei anunță că ​se află sub supravegherea medicilor și administrează la domiciliu cele recomandate, după ce acum câteva zile a fost testat pozitiv la Covid-19.

Urmărește aici întreaga ședință:


Ordinea de zi a şedinţei din 22 martie 2021:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției Covid-19 în rândul populației municipiului Chișinău.

2. Raport cu privire la menținerea ordinii publice.

3. Raport cu privire la întreținerea drumurilor publice.

4.  Raport cu privire la organizarea activităților de salubrizare a orașului.

5. Raportul viceprimarilor de ramură pe domeniile pe care le gestionează. 

6. Raport cu privire la serviciul de evacuare a deșeurilor menajere din capitală.

7. Raport cu privire la sesizările recepționate prin intermediul platformei electronice EU.CHISINAU.md.


Pub