(video/doc) Ultima oră! CC declară constituțional decretul de numire a lui Igor Grosu în funcția de prim-ministru

Ședința Curții Constituționale în cadrul căreia este examinată în fond sesizarea cu privire la Decretul privind desemnarea candidatului Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru are loc astăzi, 22 martie.

Foto: UNIMEDIA

(15:31) Curtea Constituțională a declarat constituțional Decretul președintei țării, Maia Sandu, de numire a lui Igor Grosu în funcția de prim-ministru.

(12:23) Judecătorii Curții Constituționale s-au retras în camera de consiliu. Pronunțarea deciziei Înaltei Curți va avea loc la ora 15:00.

În cadrul argumentării sesizării, deputatul socialist Vasile Bolea a invocat faptul că președinta țării, Maia Sandu, trebuia să verifice autenticitatea mesajului de pe Facebook al Marianei Durleșteanu cu privire la retragerea sa din funcția de candidat la funcția de prim-ministru. Acesta argumentează poziția prin faptul că în spațiul public ar putea circula suficiente informații false sau că contul de Facebook al unei persoane ar putea fi spart. 

Noi consideram că, Președinția, odată ce a apărut acest mesaj trebuia sa întreprindă toate măsurile de rigoare în vederea concretizarii dacă este mesajul veridic, este poziția doamnei Durleșteanu, nesilita de nimeni și dumneaei într-adevăr susține această poziție oficial printr-un document. Președinția trebuia sa acțiuneze ca atare, fără a avea unele nuanțe de formalism precum că iată noi am venit, am vorbim despre totul și nimic și după aceasta a venit Președinția cu poziția ca îl înaintează pe domnul Grosu”, a declarat Vasile Bolea.

Mai mult, atât Vasile Bolea, cât și Vlad Batrîncea, susțin că șefa statului trebuia să se asigure că după renunțarea Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministră, așa-zisa majoritate parlamentară nu avea un alt candidat pe care să-l propună la funcția de prim-ministru.

Sesizarea la CC a fost depusă de deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.


Urmăriți live:



60a_2021.03.17 by UNIMEDIA on Scribd


Amintim că vineri, 19 martie, Curtea Constituțională a pronunțat decizia prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului președintei Republicii Moldova nr. 47-IX din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. 


Pub