Andrian Candu declară că Pro-Moldova nu va susține un eventual Guvern, condus de Vladimir Golovatiuc

Grupul parlamentar Pro-Moldova, condus de deputatul Andrian Candu, nu-l susține pe Vladimir Golovatiuc, candidatul pentru funcția de premier propus de majoritatea parlamentară, creată recent de deputații PSRM-Șor. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu pe pagina sa de Facebook, cu câteva ore înainte de ședința Parlamentului. 

Foto:

„De peste doi ani, țara este împărțită și „guvernată” cu jumătăți de măsură, ba de unul, ba de altul și tot așa în combinații care mai de care mai deocheate, în funcție de cum stau figurile pe tablă. De mai bine de doi ani, Republica Moldova are/n-are Guvern și majoritate. De mai bine de doi ani Pro-Moldova nu participă la guvernare și face apeluri la bun-simț. Însă jucătorii, pretinși principali, continuă să facă scenarii, să tragă din timp și să bombardeze Curtea Constituțională cu sesizări. Noi rămânem să privim acest spectacol și să îndurăm consecințele haosului și crizelor, rugându-ne să scăpăm de Covid măcar”, a scris Andrian Candu. 

Candu susține că Pro-Moldova nu va vota candidatul PSRM-Șor, dar nu precizează dacă va vota pentru Igor Grosu în funcția de premier. 

„Candidatul înaintat de președinte, constituțional, urmează să vină cu echipa și programul. Am spus de nenumărate ori din 2019 încoace, de când oamenii buni se află la putere, asumați-vă ceea ce ați obținut și administrați așa cum ați promis”, a mai scris Andrian Candu. 

Recent au fost nominalizați doi candidați pentru funcția de premier. Este vorba despre Igor Grosu, propus de președintele Maia Sandu, și de Vladimir Golovatiuc, desemnat de nou majoritate parlamentară formată din deputații PSRM, cei ai Partidului „Șor” și deputații neafiliați din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”.


Pub