A decedat un medic de familie din Dubăsari. Peste 45 de ani și-a dedicat sistemului de sănătate

Un alt medic din Republica Moldova a decedat din cauza Covid-19. Este vorba despre Parascovia Mamulat care peste 45 de ani și-a dedicat sistemului de sănătate. Aceasta era medic de familie la Centrul Medicilor de Familie Coșnița, Dubăsari. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției.

Foto: centrudesanatate.dubasari/Facebook

„Cu durere şi regret în suflet IMSP CS Dubăsari, anunță trecerea în neființă a dnei Parascovia Mamulat!!! Conducerea IMSP CS Dubăsari şi colectivul SMF Coşnița, anunţă cu suflete împietrite de durere a unui fost coleg şi colaborator cu un merit colosal în spate, care şi-a dedicat toată viața medicinei de familii, peste 45 de ani de devotament acordați suferinzilor satului Coşnița şi nu doar.

În aceste clipe de adâncă tristețe ne este foarte greu să găsim cuvintele potrivite, pentru că nimic nu poate mângâia sufletele apropiaților, odată cu pierderea unui om drag!”, se arată într-un mesaj scris de administrația Centrului de Sănătate Dubăsari.

„E greu de gestionat suferința în aceste vremuri șubrede ...,prea mulți dintre cei buni își pun aripi pentru ”drumul cel mare ce-napoi cărare n-are”....

Doamna Doctor Parascovia Mamulat a luptat din răsputeri cu acest virus nemilos…A avut vise frumoase, speranțe, idealuri. Toată atenția și cunoștințele sale pe tot parcursul activității în sistemul de sănătate (peste 45 ani ) erau mereu îndreptate către pacient”, a scris Vera Sali pe o rețea de socializare.

Ieri 30 lucrători medicali din țară s-au infectat cu Covid-19. 

 


Pub