Deputatul Petru Jardan, lăsat fără imunitate parlamentară

Deputatul Petru Jardan a fost lăsat fără imunitate parlamentară. 68 de deputați au votat pentru ridicarea imunității.

Foto:

Acesta ar fi prejudiciat Aeroportul Chișinău cu 4,9 mln de lei, potrivit Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

„Nu mă ascund după aceasta imunitate, merg și fără ridicare la PG pentru a răspunde la toate întrebările, nu mă ascund, decizia vă aparține este previzibilă ținând cont de context, am vrut să cer scuze pentru aceste clipe părinților, familia mea și vreau să îmi cer scuze față de ei, adevărul o să triumfe”, a declarat Jardan, înainte de procedura de vot.

Potrivit materialelor urmăririi penale, deputatul ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării”, se menționează în comunicatul emis de Procuratură.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Pe 19 martie, PG a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputaților din partidul Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov. 


Pub