Șoferul unui Mercedes, stopat de polițiști cu 233 de km/h, la Orhei. Ce pedeapsă a primit

Un șofer vitezoman circula ieri seara, în jurul orei 20:00 pe traseul R-6 în apropiere de raionul Orhei, cu o viteză de 233 km/h. Acesta a fost stopat de polițiști înainte de a produce vreun accident rutier.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat al poliției, fiind la volanul unui Mercedes, acesta a ținut să apese pe accelerator până a prins o viteză de 233 km/h. 

Bărbatul de 29 de ani, originar din Chișinău, în mod conștient a pus în pericol atât viața sa, cât și a altor participanți la traficul rutier. 

În consecință, șoferului i-a fost întocmit proces-verbal cu remitere în judecată, ridicându-i-se permisul de conducere, deoarece acesta mai avea acumulate anterior 13 puncte de penalizare.

De asemenea, astăzi pe traseul M-1 în apropiere de raionul Criuleni a fost depistat și stopat cu viteză excesivă, autoturismul de marcă Volvo, condus de un bărbat de 63 de ani, având o viteză de 182 km/h. Șoferul s-a ales cu un proces-verbal pentru depășirea limitei de viteză fiind sancționat cu amendă și cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

Totodată, oamaenii legii menționează că, în perioada 19 - 22 martie, peste 1 500 de conducători auto au depășit limita de viteză! S-au înregistrat 10 accidente rutiere, soldate cu 15 persoane traumatizate, iar 41 de șoferi au fost depistați în stare de ebrietate la volan. 


Pub