(doc) Decizia Curții Constituționale, publicată. Igor Dodon: Și pentru ai noștri, și pentru ai voștri
Curtea Constituțională a publicat decizia, privind desemnarea lui Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru, potrivit căreia decretul de numire este constituțional. La scurt timp de la publicarea deciziei, liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a venit cu o reacție, catalogând-o drept una „ciudată”.
Foto: UNIMEDIA

„Noi formulări apar în argumentarea deciziei „ciudate” de astăzi a Curții Constituționale, care tocmai a fost publicată.

Se pare că dacă 51 de deputați nu votează pentru Igor Grosu, acest lucru nu va deveni automat un motiv pentru dizolvarea parlamentului.

Deci, pentru a dizolva parlamentul, președintele trebuie să negocieze din nou cu deputații, la care majoritatea parlamentară poate prezenta președintelui că nu sunt de acord să dizolve parlamentul și sunt gata să susțină un alt candidat la funcția de prim-ministru.

 Următoarea dezbatere aprinsă, menținând în același timp o majoritate parlamentară formalizată, va avea loc atunci când Curtea Constituțională confirmă că au fost îndeplinite condițiile constituționale pentru dizolvarea parlamentului.

Și pentru ai noștri, și pentru ai voștri..”, a scris Igor Dodon.


Pub