Ultima oră! Denis Ulanov, reținut pentru 72 de ore. Acesta a fost escortat la Procuratura Anticorupție

Deputatul Partidului Politic Șor, Denis Ulanov a fost reținut preventiv pentru 72 ore de Procuratura Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătoare de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Foto: UNIMEDIA

Se întâmplă după ce deputatul Denis Ulanov a fost lăsat fără imunitate parlamentară. 70 de deputați au votat pentru ridicarea imunității.

Potrivit procurorului general, deputatul Partidului Politic Șor, Denis Ulanov ar fi acționat în interesele unei organizații criminale și a prejudiciat statul în proporții deosebit de mari. Declarația se conține în demersul citit de la tribuna Parlamentului, unde Alexandr Stoianoglo a cerut ridicarea imunității lui Ulanov.

„În anul 2011, Veaceslav Platon prin propriile sale companii afiliate a cumpărat 38,2% din acțiunile Victoriabank și unele imobile, cum ar fi clădirea ASITO, Hotelul Național, Casa Modei de la Plahotniuc. În octombrie-noiembrie 2014, între cei doi a avut loc tranzacția invers, prin care toate bunurile lui Platon le-a preluat Plahotniuc, care prin intermediul companiei Insidown a preluat pachetul de 38,2% acțiuni Victoriabank”, a declarat Stoianoglo.


Pub