Maia Sandu, după decizia CC: Fie se votează un nou Guvern, fie mergem la anticipate

Președinta țării, Maia Sandu, susține că și-a îndeplinit partea sa de responsabilitate, după ce Curtea Constituțională a declarat legal Decretul de numire a lui Igor Grosu în funcția de prim-ministru. În continuare, decizia este în Parlament, fie se votează un nou Guvern, fie se merge la anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Această decizie a Curţii spune că ultimul decret pe care l-am semnat este constituțional și acum parlamentul urmează să decidă, sau susține echipa pe care o va prezenta domnul Igor Grosu, în următoarele zile, probabil și programul acestei echipe. Dacă nu, mergem mai departe la Curte, să discutăm despre anticipate. Dacă va fi votat, acest Guvern va avea posibilitatea să curețe o parte din instituțiile statului care sunt în subordinea Guvernului, să le curețe de elemente corupte”, a declarat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a mai menționat că decizia este în Parlament, ea și-a îndeplinit partea sa de responsabilitate. 

Curtea a fost sesizată de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, care au cerut declararea drept neconstituțional decretul privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru. Astăzi, Curtea Constituțională a declarat constituțional Decretul președintei țării, Maia Sandu, de numire a lui Igor Grosu în funcția de prim-ministru.

Autor: Anastasia Florea (stagiară)


Pub