Ştiri

Sursa imaginii: edupedu.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

22 Mar. 2021 / 16:00

A demarat Săptămâna internaţională de educaţie financiară

Săptămâna internaţională de educaţie financiară (Global Money Week) cu genericul „Dă sens banilor” a demarat astăzi în Republica Moldova. La evenimentul promovat de mai mulţi ani de Banca Naţională a Moldovei (BNM), în calitate de coordonator naţional al procesului de educaţie financiară, au aderat autorităţi, instituţii şi asociaţii cu diverse profiluri de activitate.

„Educaţia financiară reflectă un interes public şi derularea acestui proces la diferite niveluri şi pentru diverse grupuri-ţintă, cu implicarea autorităţilor, dar şi a societăţii civile, vine să confirme o realitate a lumii moderne în continuă şi rapidă schimbare”, a menţionat guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, în deschiderea evenimentului.

Oficialul a precizat că educaţia financiară oferă posibilitatea consilierii gratuite pentru întreaga populaţie despre modul în care ar putea să utilizeze eficient resursele financiare personale, să economisească şi, eventual, să investească în baza unor decizii financiare bine gândite şi să obţină rezultate financiare încurajatoare.

Astfel, în perioada 22-26 martie 2021, BNM va organiza o serie de activităţi, între care Moldova Banking Hub – platforma de educaţie financiară pentru elevi, studenţi şi profesori, precum şi campania de informare şi sensibilizare a publicului cu privire la securitatea plăţilor fără numerar, credite, investiţii etc. De asemenea, vor avea loc cursuri de instruire pentru viitorii jurnalişti, precum şi ateliere de lucru pentru publicul larg. În acelaşi timp, vor fi organizate vizite virtuale în sala de expoziţii a BNM.
 

Comentarii