01:20:13 20.04.2024
Stiri

Vaccinarea profesorilor din Chișinău în cel mai scurt timp, PRIORITATE a autorităților: Elevii ar putea fi testați la COVID-19 înainte de a intra în clase

Actualitate 22.03.2021 13:33 Vizualizări1423 Autor: Ziarul National
Vaccinarea profesorilor din Chișinău în cel mai scurt timp, PRIORITATE a autorităților: Elevii ar putea fi testați la COVID-19 înainte de a intra în clase


Vaccinarea cadrelor didactice este o prioritate pentru autoritățile capitalei, după ce 70 la sută dintre cadrele medicale din municipiul Chișinău deja s-au imunizat împotriva noului coronavirus.

Responsabilii de la Primăria Chișinău susțin că aceasta este una dintre condițiile pentru revenirea în bănci a elevilor care participă doar online la ore în acest moment.

„Direcția Educație Tineret și Sport urmează să pregătească listele cu cadrele didactice care doresc să se vaccineze. Suntem în situația când profesorii sunt îngrijorați și nu doresc să activeze, iar multe cadre didactice au pierdut lupta cu virusul. Astfel, dacă ne dorim ca elevii să se întoarcă în băncile școlare, ar fi bine ca în această perioadă și profesorii să fie imunizați, la dorință sigur. Ei la fel sunt în zona de risc, în prima linie. De asemenea, am solicitat ca și cadrelor didactice din grădinițe să le fie acordată prioritar asistență necesară, în caz de necesitate", a anunțat astăzi, la ședința Primăriei, Ion Ceban, primarul capitalei.

O solicitare similară a fost expediată de către municipalitate la adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru a oferi prioritate cadrelor didactice în etapa a doua de vaccinare, care va începe în această săptămână, pentru a minimiza riscul infecției, precum și pentru a proteja profesorii.

Primarul Ceban a mai anunțat că municipalitatea va identifica surse pentru a procura teste rapide care să fie repartizate școlilor și să fie aplicate în conformitate cu experiența altor țări din regiune.

Menționăm că, începând de luni, 22 martie, toți elevii din municipiul Chișinău participă în regim online la ore. Grădinițele activează în continuare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md