11:03:43 25.04.2024
Stiri

DOC // Baroul Avocaților Chișinău, despre cazul Ulanov: „Niciun avocat nu trebuie să fie URMĂRIT penal pentru activitatea sa”

Actualitate 22.03.2021 15:26 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National


DOC // Baroul Avocaților Chișinău, despre cazul Ulanov: „Niciun avocat nu trebuie să fie URMĂRIT penal pentru activitatea sa”

Niciun avocat nu trebuie să fie urmărit penal pentru procedurile de asistare și reprezentare a unui client, susține decanul Baroului Avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău, Dorin Popescu, într-o scrisoare adresată Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament. Scrisoarea Baroului Avocaților Chișinău a fost expediată comisiei de profil din legislativ, în contextul urmăririi penale a deputatului Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, într-un episod când își exercita activitatea de avocat.

Semnatarul scrisorii sugerează că acțiunile respective sunt abuzive, deoarece un avocat nu poate fi urmărit penal pentru exprimarea poziției și convingerii juridice profesionale în exercitarea profesiei de avocat.

„Urmărirea penală a avocaților pentru exercițiul ordinar al activității profesionale alimentează neîncrederea acestora în garanțiile de stat, acordate protecției și diminuează încrederea cetățeanului în rostul și eficiența instituției avocaturii, dar și subminează independența profesiei de avocat”, se subliniază în adresa semnată de decanul Baroului Avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău.

Dorin Popescu mai face referire la o serie de prevederi legale cu privire la activitatea avocaților, care le asigură mai multe garanții.

Astfel, decanul Baroului Chișinău solicită autorităților statului să respecte prevederile legale în toate situațiile, fără excepție. Avocații Baroului Chișinău spun că vor urmări cu atenție situația privind ridicarea imunității parlamentare a lui Denis Ulanov.

De menționat că plenul Parlamentului va decide astăzi, începând cu ora 16.00, dacă deputatului Danis Ulanov, dar și colegului său de fracțiune, Petru Jardan, le va fi ridicată imunitatea parlamentară, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.





Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md