13:50:51 24.04.2024
Stiri

Deputatul PAS, Lilian Carp: „Sper că Petru Jardan nu este ȚAP ISPĂȘITOR în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Fără implicarea politicului, acest lucru nu ar fi fost posibil”

Actualitate 22.03.2021 17:14 Vizualizări1864 Autor: Ziarul National
Deputatul PAS, Lilian Carp: „Sper că Petru Jardan nu este ȚAP ISPĂȘITOR în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Fără implicarea politicului, acest lucru nu ar fi fost posibil”


„Tare sper și vreau ca toată lumea să afle dacă în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) nu există doar un țap ispășitor și anume deputatul Partidului „ȘOR”, Petru Jardan, iar ceilalți să fie scutiți de pedeapsă”. Îngrijorări în acest sens au fost exprimate de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, la ședința Parlamentului în care procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut încuviințarea Legislativului pentru ridicarea imunității deputatului Petru Jardan și a colegului său de partid, Denis Ulanov.

„Eu tare sper și vreau ca toată lumea să afle asta că nu există doar un țap ispășitor în acest caz – Petru Jardan, iar ceilalți să fie scutiți de pedeapsă. Este bine știut faptul că au fost ministere care au luat decizii privind concesionarea aeroportului, au fost oameni care au schimbat denumirea întreprinderii cu aceeași denumire cu SRL în față, fapt ce a permis privatizarea”, a declarat Lilian Carp.

De asemenea, deputatul PAS și-a exprimat speranța că cererea procurorului general de ridicare a imunității parlamentare a lui Petru Jardan are scopul de a face lumină în dosarul concesionării AIC și nu urmărește alte interese.

„Vrem să știm exact ce se întâmplă acum în Parlament și dacă venirea procurorului general are cu adevărat scopul de a face curățenie în acest caz. Știm foarte bine că atunci când s-a concesionat aeroportul au fost implicate mai multe persoane. În plus, fără implicarea politicului, acest lucru nu ar fi fost posibil. În urma furtului miliardului, concesionării AIC etc. au apărut partide politice, au trecut pragul electoral, fac politică în R. Moldova. Acțiunile acestora influențează și astăzi viața publică din țara noastră”, a mai menționat deputatul Lilian Carp.

La rândul său, deputatul Petru Jardan a prezentat de la tribuna Parlamentului mai multe argumente care, potrivit lui, demonstrează că nu a comis nicio încălcare și că și-a îndeplinit sarcinile conform legii.

„Am depus toate eforturile pentru a gestiona corect întreprinderea, în funcție de profesionalismul de care dau dovadă și așa cum prevede legea. Nu-mi pot explica cererea de ridicare a imunității mele parlamentare. Sunt gata să-mi demonstrez nevinovăția, să-mi apăr onoarea și demnitatea”, a precizat deputatul Partidului „ȘOR”, Petru Jardan.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat astăzi în Parlament că cererile privind ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan și tragerea acestora la răspundere penală au la bază „probe pertinente și concludente” privind implicarea celor doi legislatori în dosarele care vizează jaful bancar și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md