22:47:35 23.04.2024
Stiri

Maia Sandu i-a dat „ȘAH” lui Dodon, însă partida NU e câștigată. „Dacă Guvernul Grosu nu va trece, președintele nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, probabil, va afla că există majoritate și candidat”

Actualitate 22.03.2021 17:36 Vizualizări4903 Autor: Ziarul National
Maia Sandu i-a dat „ȘAH” lui Dodon, însă partida NU e câștigată. „Dacă Guvernul Grosu nu va trece, președintele nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, probabil, va afla că există majoritate și candidat”


„Șah (încă nu mat) la rege. Regina și-a făcut mutarea îndrăzneață. O decizie relativ previzibilă a Curții Constituționale (CC), având în vedere ultimele evoluții pe scena politică. Deși părea că pierde teren, Maia Sandu a jucat abil și a mai câștigat o partidă în fața lui Igor Dodon”. Așa a comentat liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, decizia CC de astăzi, prin care decretul Maiei Sandu de a-l desemna pe Igor Grosu la funcția de premier a fost declarat constituțional

Acum, Filip vrea să audă intențiile reale ale candidatului la funcția de premier. „Urmează, după acest duel inutil, cel mai important, să auzim din partea premierului desemnat care sunt intențiile sale: dorește să fie votat și să gestioneze criza pandemică și cea economică punând astfel capăt acestui absurd politic de prea lungă durată?

Dacă ultimul decret al președintelui este o nouă farsă, un mișmaș care are din nou ca obiectiv dizolvarea Parlamentului, Curtea a lăsat astăzi să se înțeleagă că acest tertip nu va trece. Mai simplu: dacă Guvernul Grosu nu va trece, Maia Sandu nu va putea dizolva Parlamentul fără consultări cu partidele, unde, probabil, va afla, din nou, că există majoritate parlamentară și candidat. Soluție e doar una: încercarea de a găsi voturile necesare pentru învestirea Guvernului Grosu. Altfel, președintele va ajunge exact în punctul zero. Iar noi am pierdut câteva luni, după doi ani de haos”, a precizat Filip.

Fostul premier a reiterat că R. Moldova are nevoie acum de un guvern plenipotențiar, care să gestioneze criza pandemică, dar și pe cea economică.

„Țara are nevoie de un guvern funcțional, care să se apuce să rezolve problemele urgente. Prioritatea zero e gestionarea pandemiei și vaccinarea. Avem nevoie de vaccin, avem nevoie de paturi în spitale, avem nevoie de medici, avem nevoie de viziune, de acțiunii, decizii, soluții. Cât mai urgent. Sper că după aceste clarificări ale CC, partidele pun moratoriu pe certuri politice și se apucă de lucru. Iar de lucru este mult”, a conchis Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md