„Este un atac la meseria de avocat.” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară

Denis-Ulanov4

Deputații au votat ca Denis Ulanov să rămână fără imunitate parlamentară. Aceștia urmează să fie anchetați de procurori în dosarul „frauda bancară” în care sunt vizați pentru escrocherie și spălare de bani.

„Denis Ulanov este bănuit în sustragerea și spălarea de bani în proporții destul de mari”, a declarat Stoianoglo.

În apărarea sa, Denis Ulanov a spus că „Este un atac la meseria de avocat. Eu de multe ori solicitam să fiu interogat, dar în răspuns mi se spunea că nu mai contează, pentru că degrabă procurorii vor veni în parlament.”

Vă amintim că, pe 16 septembrie 2019, alte două deputate din fracțiunea Partidul „ȘOR” au rămas fără imunitate parlamentară, la solicitarea făcută de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Faptele pentru care a fost solicitată ridicarea imunității sunt probele, pe care Dumitru Robu spune că le deține organul de urmărire penală, în legătură cu infracțiunile comise de către deputate, acționând „în interesul grupului criminal condus de Șor și au favorizat nemijlocit fraudarea sistemului bancar”.

Marina Tauber declarase atunci că această acțiune vine la comanda lui Igor Dodon. Deputata a mai declarat că procurorii ar trebui s-o audieze și pe Greceanîi, deoarece soțul ei se regăsește în raportul Kroll.

Acum, fracțiunile PSRM și Partidul „ȘOR” au format o majoritate parlamentară.

Vezi:

Pentru ce fapte sunt învinuiți deputații Partidului „ȘOR” Denis Ulanov și Petru Jardan

Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară. „Avem suficiente probe care demonstrează vinovăția”

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente