(video) A lăsat AURUS-ul şi a mers să facă off-road în taiga. Cum se descurcă Vladimir Putin la volanul unei şenilate

Vladimir Putin a petrecut un weekend în taigaua siberiană, conducând un vehicul de teren şi plimbându-se prin zăpadă, însoţit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu. Îmbrăcaţi cu cojoace, preşedintele rus, în vârstă de 68 de ani, şi prietenul său de 65 de ani, s-au plimbat în mijlocul pădurilor înzăpezite, traversând un pod de frânghie şi observând animalele sălbatice prin binoclu, printre alte activităţi.

În mai multe imagini, preşedintele şi ministrul apar cu ghete din fetru, tradiţional ruseşti, pregătiţi să mânânce la o masă din lemn în aer liber. Totodată, ministrul Apărării i-a arătat președintelui atelierul său, un hobby de-al lui fiind prelucrarea copacilor uscați.

https://www.youtube.com/watch?v=ZcyorFbazTU
https://www.youtube.com/watch?v=pTFMAOMUOpk

Apropo, Putin s-a dovedit a fi şi un fan al off-road-ului, el fiind cel care a condus o şenilată specială, cu mai multe elemente de protecţie şi troliu, despre care unele surse media afirmă că ar fi şi blindată.

Oricare ar fi adevărul despre ultimul aspect, politicianul a condus public pentru prima dată un Bandvagn 206 “Лось” – un transportor tot-teren articulat, dezvoltat de Hägglunds încă din 1974 pentru armata suedeză. Poate transporta până la 17 persoane, iar remorca poate fi adaptată pentru diferite utilizări.

În variante mai moderne este propulsat fie de un motor Mercedes-Benz turbo diesel de 3.0 litri (136 CP), fie de unul marca Ford pe benzină de 2.8 litri (136 CP). Cutia de viteze este una automată în cinci trepte (cu demultiplicator). Poate funcţiona într-un interval de temperaturi de -40..+40 grade Celsius. Are o gardă la sol de 350 mm, poate atinge maxim 65 de km/h pe uscat sau 5 km/h pe apă.

Preţul şenilatei cu remorcă, în funcţie de configuraţie şi dotări, poate ajunge la 100.000 de euro.

Vezi şi:

https://autoblog.md/geneva-2019-reportaj-special-cu-masina-lui-putin-noul-aurus-senat-prima-impresie/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/