Surse: Cum Suzuki ar putea face parteneriat cu Toyota pentru a readuce Jimny în Europa

În afara Japoniei, SUV-ul subcompact Suzuki Jimny este oferit cu un singur motor – cu un benzinar natural aspirat K15B de 1.5 litri şi cu 102 CP. Dar există o problemă cu acesta: unitatea nu se încadrează în standardele de emisii Euro-6d, astfel încât în ​​2020 mașina a părăsit piaţa Uniunii Europene.

Pentru a remedia situația, Suzuki Motor ar putea extinde gama de motoare a lui Jimny şi ar putea să o facă cu suportul Toyota! Amintim că Toyota a ajutat deja Suzuki în lansarea pe bătrânul continent a modelelor Swace şi Across.

Conform publicației japoneze BestCarWeb, Jimny ar putea să primească în curând sistemul hibrid THS-II, cunoscut, în special, de pe noul Yaris Hybrid, maşină chiar recent testată de noi cu acest propulsor!

Acest tandem folosește motorul cu ardere internă M15A-FXE și un motor electric, precum și un variator eCVT, alături o baterie litiu-ion. Puterea totală i se ridică la 116 CP.

Totodată, colegii niponi cred că o alternativă ar putea fi, dacă o înțelegere cu Toyota nu va reuşi, benzinarul turbo şi cu patru cilindri K14D Boosterjet (129 CP). Are un volum de 1.4 litri și e asistat de un demaror-generator de 48V (13 CP). Această unitate de propulsie stă în prezent pe Suzuki Swift Sport Hybrid şi produce în total 140 CP/235 Nm.

Până în prezent, nu există date confirmate cu privire la momentul presupusei întoarceri a civilului Suzuki Jimny în Europa. Până atunci însă va exista într-un format comercial.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-s-au-adeverit-zvonurile-suzuki-jimny-a-revenit-in-europa-in-calitate-de-vehicul-comercial/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/