Coronavirus // Infecția a mai făcut trei victime printre lucrătorii medicali

Marcela Meglei
22/03/2021

Infecția Covid-19 a luat viața altor trei lucrători medicali. Este vorba despre medicul chirurg Eugeniu Valic, în vârstă de 69 de ani, asistenta Ludmila Voicu, în vârstă de 53 de ani și medicul de familie Parascovia Mamulat, în vârstă de 74 de ani.

„Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a Dlui Eugeniu Valic, în vârstă de 69 de ani, medic oncolog chirurg care activa la Spitalul Raional Cahul de peste 40 de ani, ocupând de-al lungul activității mai multe funcții. Dl Eugeniu Valic și-a dedicat întreaga viață meseriei nobile, activând cu profesionalism și responsabilitate. Exprimăm profundă compasiune și condoleanțe familiei îndurerate și întregului colectiv al Spitalului Raional Cahul. Acesta a fost internat pe data de 8 martie la Spitalul Raional Cahul. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, scrie într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Raional Cahul, administrația instituției a transmis condoleanțe familiei medicului oncolog.

„Exprimăm compasiune și sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor, în legătură cu trecerea în veșnicie a Dnei Ludmila Voicu, în vârstă de 53 de ani, asistentă medicală la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din Chișinău. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe data de 7 martie. Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Sa”, mai scrie într-un comunicat al MSMPS.

Administrația Spitalului Clinic Municipal Boli Contagioase De Copii a transmis un mesaj de condoleanțe familiei asistentei medicale.

„Cu profund regret, MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Dnei Parascovia Mamulat, în vârstă de 74 de ani, care a activat timp de 45 de ani în calitate de medic de familie la Centrul Medicilor de Familie Coșnița, Dubăsari. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe data de 11 martie. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Și Centrul de Sănătate Dubăsari a transmis condoleanțe familiei Parascoviei Mamulat, pe pagina de Facebook a instituției.

De la începutul pandemiei, 109 angajați ai sistemului sanitar au decedat în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 216.094. 

Marcela Meglei
22/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii