fbpx

infografic | Topul țărilor cu cele mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 administrate. Pe ce loc se află Moldova

La nivel mondial, peste 439,3 milioane de doze de vaccin au fost deja administrate, ceea ce se egalează cu 5,7 doze pentru fiecare 100 de persoane. În acest moment deja există un decalaj mare în programele de vaccinare a diferitor țări, iar unele dintre ele nu au ajuns încă la nicio singură doză per 100 de persoane. Datele sunt preluate din sursele guvernamentale de către membrii proiectului Our World in Data a Universității din Oxford, Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fruntea topului se află Israelul cu peste 58% din populația totală imunizată cu prima doză și cu peste 51% din populație vaccinată cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19. Următoarea țară din clasament este Seychelles, cu 93 de doze per 100 persoane administrate, iar proporția populației imunizate este de 65%, ambele doze fiind recepționate de 29% din populație.

Moldova este situată la coada clasamentului, cu 0,5 doze administrate per 100 persoane și cu 0,5% populație vaccinată. Nicio persoană nu și-a luat, deocamdată, cea de a doua doză de vaccin. Mai puțin de 0,1 doze de vaccin la 100 de persoane au înregistrat țări precum Egipt, Nigeria, Iran, Bahamas, Uganda, Vietnam, Kenya și Venezuela.

Potrivit datelor oferite de Our World in Data, în acest moment la nivel global sunt administrate 10 vaccinuri diferite. Vaccinul Pfizer BioNTech, care a demonstrat o eficacitate de 95%, este utilizat în 78 de țări. Mai multe țări au aprobat utilizarea vaccinurilor, dar încă nu au început administrarea acestora.

În Republica Moldova în acest moment sunt administrate vaccinurile Astra Zeneca, BBIBP-CorV, donat de Emiratele Arabe Unite. Imunizarea cu vaccinul Pfizer BioNTech începe mâine. Până acum în țara noastră au fost imunizați doar 21.194 de lucrători medicali.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button