fbpx

Reacția Maiei Sandu, după decizia CC: Acum Parlamentul va decide, dacă nu, mergem să discutăm despre anticipate

Prima declarație a Maiei Sandu după ce Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul său de înaintare la funcția de premier a candidatului Igor Grosu, se referea la faptul că echipa acestuia este pregătită de două scenarii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu susține că echipa candidatului înaintat este pregătită pentru două scenarii posibile: unul în care acesta va fi susținut de Parlament și altul în care nu va fi susținut.

„Acum Parlamentul va decide dacă susține echipa domnului Grosu, dacă nu, mergem mai departe la Curte, să discutăm despre anticipate. Sunt sigură că ei sunt gata pentru ambele opțiuni. Dacă va fi votat, va soluționa problemele car pot sfi rezolvate fără sprijin Parlamentar, va avea puterea să curețe o parte din instituțiile care sunt subordonate Guvernului”, a spus Maia Sandu, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Amintim că, după ce Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura și nu mai vrea să devină premier, Maia Sandu l-a desemnat la această funcție pe actualul lider PAS, Igor Grosu. Socialiștii susțin că fost ambasadoare ar fi fost supusă presiunilor, au contestat decretul la CC și l-au înaintat, susținuți de Pentru Moldova, pe Vladimir Golovatiuc la șefia Executivului.

Ulterior, Durleșteanu și-a explicat decizia, punctând că știa despre scenarii care se elaborează pe la spatele ei și că a insistat ca în Guvern să nu fie persoane fin fracțiuni. Pe de altă parte, Igor Dodon afirmă că fosta ministră era candidata de rezervă a socialiștilor, iar persoana care ar fi trebuit să fie desemnată de formațiune a luat decizia de a nu se candida în ultimul moment, fără a îi pronunța numele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

Reacția lui Igor Grosu, după decizia CC: În următoarele zile, voi depune la Parlament echipa și programul de guvernare

Reacția lui Igor Grosu, după decizia CC: În următoarele zile, voi depune la Parlament echipa și programul de guvernare

 

Articole asemănătoare

Back to top button