/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Ultima oră! Deputatul Denis Ulanov a fost reținut de către procurorii anticorupție pentru 72 de ore

missing
22 martie 2021, ora 21:27

Și deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a fost reținut preventiv de către procurorii anticorupție pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

La ședința Parlamentului de luni, 22 martie, procurorul general a solicitat ca deputatului Partidului „Șor” Denis Ulanov să-i fie ridicată imunitatea. Alesul poporului a rămas fără imunitate cu votul a 70 de deputați. Legislatorii „Pentru Moldova” și deputații Partidului „ȘOR” s-au abținut de la vot.

În privința lui Ulanov, procurorii anunță că au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Amintim că și un alt deputat din Partidul „Șor” a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la Procuratura Anticorupție. Petru Jardan este bănuit că ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram