Identităţi naţionale, arhitectură cu amprente sovietice şi angajarea printre tineri. Ascultă al patrulea episod al podcast-ului „The Moldovan Coffee Break”

0-02-05-e278cdd84eb0c567f70d8d02a935ebeb926c383dcfbdfa679ed6fd296e582dcb_e48bbf40

The Moldovan Coffee Break este un podcast realizat de compania media din Irlanda Europa United în cooperare cu Loredana Prijmireanu și are ca scop prezentarea Moldovei către audiența din Vest printr-un exercițiu de reflectare asupra realității și a aspirațiilor existente pentru țară. În ediţia a patra a podcast-ului, Loredana Gamurari povesteşte despre identităţi naţionale, despre arhitectură locală cu amprente sovietice şi despre angajarea printre tineri.

Loredana a explorat 47 de ţări şi a trăit în şase dintre ele. Ea este o tânără pasionată de justiţia de tranziţie şi e opusul la funcţionarul public pe care ţi-l imaginezi. Fiind o fire creativă, ea este un generator continuu de idei şi inspiraţie. La moment, trăieşte în Moldova, pe care o descoperă în lung şi în lat. Loredana are un talent aparte pentru fotografie şi filmări video. Astfel, pe pagina ei de Instagram, prezintă ţara dintr-o altă perspectivă. Loredana e şi parte a unui proiect minunat, pe nume EduTalk, care abordează subiecte din educaţie importante pentru tineri.

În cadrul acestei ediţii, Loredana vorbeşte despre angajatori, salarii şi despre gradul mic de angajare printre tineri din cauza lipsei de transparenţă. Mai mult decât atât, invitata povesteşte despre identităţile din Republica Moldova şi despre cum ţara noastră poate fi un obiectiv turistic pentru străini, dar şi pentru noi.

Podcast-ul The Moldovan Coffee Break include discuţii cu şase tineri despre cum își văd viitorul în continuare, despre cultură și prioritizarea acesteia în Moldova, despre limba vorbită și multe alte subiecte ce dezvăluie adevăruri despre realitatea de la noi prin prisma propriilor frici, aspirații și opinii.

În zilele ce urmează, #diez va publica fiecare interviu din cadrul podcast-ului și împreună îi vom descoperi pe cei șase: Catarina Martin, Vasile Harghel, Cristina Carmanu, Marcel Lazăr, Loredana Gămurari și Alina-Maria Țurcanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente