fbpx

O bucată de pergament biblic veche de 2000 de ani, descoperită în apropiere de Marea Moartă

Un vechi pergament biblic, vechi de 2000 de ani, a fost descoperit în Israel, lângă Marea Moartă, în rezervaţia naturală de la Nahal Ever. Este vorba despre un text din Vechiul Testament, potrivit francetvinfor.fr.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Timp de mai mulţi ani, pe dealurile de lângă Marea Moartă, în rezervaţia naturală Nahal Ever, arheologii israelieni au explorat zeci de grote. O cursă contracronomentru în faţa jefuitorilor. În interior, kilometri de galerii care sunt curăţate manual, atent, pentru a nu lăsa nimic în urmă, scrie news.ro.

Ei au găsit recent o comoară inestimabilă, nu mai mare de un timbru poştal: un fragment de pergament, redactat acum 2000 de ani. A fost desfăşurat cu grijă de un cercetător în laboratorul Autorităţii israeliene a antichităţilor.

Textul este scris în greacă, dar cuvântul „Dumnezeu” apare aici în ebraica veche. Este un pasaj din Vechiul Testament.

„Sunt fragmente dintr-un manuscris din care am descoperit bucăţi în anii 1950 şi la începul anilor 1960″, a explicat Oren Ableman, specialist în manuscrise. Sunt piesele din acest mare puzzle, care face parte şi el din 900 de manuscrise păstrate la Muzeul Manuscriselor din Israel. O clădire sub supraveghere atentă şi concepută să reziste unei explozii nucleare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button