fbpx

Chrome pentru Android devine mai util: Funcția împrumutată de la Apple, perfectă pentru 2021

În curând, utilizatorii Android ar putea utiliza o funcție împrumutată de la Apple. Compania Google ar urma să introducă în zilele următoare o funcție similară și pentru utilizatorii de Android, scrie Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul în care petreci mult timp pe internet, ți s-a întâmplat de multe ori să deschizi un link într-o fereastră nouă doar pentru a obține informația pe care ți-o dorești din primul paragraf. Pentru astfel de situații, în urmă cu vreo cinci ani, dacă nu mai mult, Apple a introdus un mecanism de previzualizare a conținutului din spatele linkurilor. Era intitulat Peak (Pândește).

Acum, ideea de a „pândi” ajunge în Chrome pe Android, dar prin intermediul unei implementări un pic diferite. Conform datelor obținute de 9to5Google, odată cu Chrome 89 pentru mobile, vei putea să ții apăsat pe un link, să confirmi că-l dorești previzualizat printr-un tap pe funcția respectivă și să te bucuri de câteva momente în care poți vedea ce se ascunde în spatele acelui link.

Avantajul major al acestei opțiuni este că nu vei părăsi pagina web pe care ești pentru a citi, cum ziceam și mai sus, doar câteva rânduri în spatele unui link suplimentar. Partea interesantă este că actualizarea, deși observată după lansarea Chrome 89, de fapt, a fost activată de către Google pe partea de server. Nu are neapărat legătură cu versiunea respectivă a browserului ieșit din Mountain View.

În final, este important de reținut că această funcție nouă de la Google, de fapt, este o aliniere la opțiunile puse la dispoziție de Safari și Microsoft Edge pe iOS. Ambele facilitează previzualizarea linkurilor printr-o apăsare prelungită. Diferența majoră constă în absența necesității pentru o confirmare suplimentară pe Edge și Safari, în timp ce în Chrome ești nevoit să-ți confirmi intențiile.

Pe de o parte, soluția la care s-au gândit cei de la Google este mai lentă. Pe de altă parte, s-ar putea să te încânte mai mult. Depinde cum vezi lucrurile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button