/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Precizările deputatului Ulanov, înaintea ședinței Parlamentului unde se va examina ridicarea imunității sale

missing
21 martie 2021, ora 17:39

În ajunul ședinței Legislativului la care urmează să fie pusă în discuție problema ridicării imunității sale, deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, susține că implicarea sa în frauda bancară nu a fost demonstrată. Declarația a fost făcută pe pagina sa de facebook în care a venit cu câteva precizări.

„Mai mult, în cadrul procedurii de examinare la Comisia juridică, numiri şi imunităţi, procurorul general a confirmat că eu NU sunt beneficiar al banilor furați din bănci. Procurorul general are suspiciuni în ce privește proveniența surselor financiare pe care clientul meu le-a utilizat, în noiembrie 2014, în tranzacția de vânzare-cumpărare a 38% din acțiunile Victoriabank. Participarea mea în această tranzacție s-a limitat numai la proceduri juridice pe bază de contract in calitate de avocat din partea cumpărătorului. Situația poate fi examinată detaliat prin prisma documentului de mai jos, dar și prin discursul pe care îl voi rosti mâine cu titlul de replică la declarațiile procurorului general. De asemenea, vreau să remarc faptul că mi-a fost încălcat grav dreptul la apărare, în situația în care avocații mei nu au fost admiși la ședința Comisiei juridice, numiri şi imunităţi unde urmau să-și prezinte argumentele, dar Procurorul general a participat împreună cu altă persoană”, a scris Ulanov anexând și câteva documente.

Precizăm că luni, 22 martie, deputații se vor întruni în ședință și printre subiecte s-ar regăsi și ridicarea imunității a doi deputați: Denis Ulanov și Petru Jardan. Cu o solicitare în aces sens, s-a prezentat la Parlament, vineri, procurorul general.

În ajunul ședinței Legislativului la care urmează să fie discutată problema ridicării imunității mele parlamentare, vin…

Posted by Denis Ulanov on Sunday, 21 March 2021

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de sâmbătă, rapoartele asupra cererilor parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Vasile Jardan și Denis Ulanov.

După prezentarea motivată a cererilor de către Procurorul General Alexandr Stoianoglo, Comisia juridică, numiri şi imunităţi, cu votul membrilor prezenți la ședință, exprimat secret, a aprobat cele trei rapoarte ale Comisiei pe marginea examinării cererilor Procurorului General.

În motivarea cererilor, Procurorul General a prezentat argumentele care confirmă caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați.

În privința lui Ulanov, procurorii anunță că au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Iar deputatul Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram