/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Bisericile în vizorul poliției! Oamenii legii au depistat mai multe încălcări la slujbele din Capitală

missing
21 martie 2021, ora 21:51

În plină pandemie, când numărul cazurilor de infectare crește simțitor, iar spitalele sunt pline până la refuz cu pacienți, în unele biserici vizitate astăzi de către polițiști, mulți dintre enoriași nu aveau mască de protecție, iar distanța socială nu era respectată.

Mai mult, unii enoriași sfidau regulile și nu își puneau masca nici după ce erau rugați de câteva ori să o facă. Așa a procedat și această femeie, care era chiar soția unui preot.

Femeia a avut un comportament agresiv față de oamenii legii și echipa de filmare.

Până la urmă, cei prezenți s-au ales doar cu atenționări, însă poliția a promis că va monitoriza situația și în zilele următoare.

Între timp, regulile erau respectate doar pe hârtie și în principalul lăcaș din Capitală. La Catedrala Mitropolitană s-au adunat zeci de oameni, care au uitat de distanță și alte reguli de protecție.

Chiar și ritualul sfântei împărtășanii a rămas neschimbat, iar preotul utiliza o singură linguriță pentru toți enoriașii.

Deși biserica era plină de oameni, poliția stătea mai mult afară și nu a intervenit pentru a dispersa mulțimea.

Astfel că nici enoriașii nu au văzut o problemă în nerespectarea restricțiilor.

-A fost îmbulzeală mare, nu toți respectau distanța socială. – E început de post, toți vor să primească sfânta împărtășanie. Cred că în biserică Domnul nu o să ne îmbolnăvească.

Când sunt aceste greutăți, mai mult avem nevoie de rugăciune, de sfânta liturghie.

Nu este o problemă, măsurile s-au respectat, iar în biserică trebuie să ne fie frică numai de Dumnezeu.

Totuși am întâlnit și biserici unde regulile erau, în mare parte, respectate, iar enoriașii surprinși că nu purtau masca, o făceau la solicitarea oamenilor legii.

Iar pentru a evita îmbulzeala, unele lăcașuri sfinte au ținut slujba afară, iar o bună parte dintre credincioșii veniți la serviciu divin au considerat că astfel nu ar trebui să poarte masca.

Ieri, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a avut o întrevdere cu președinta Maia Sandu, iar subiectul discuțiilor au fost măsurile luate pentru a învinge pandemia. Aceștia au convenit că enoriașii în continuare trebuie să poarte măști și să evite grupurile mari, dar că și vor contribui la eforturile de vaccinare a cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram