/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ „Prea mult bate la buzunar.” Mai mulți șoferi au protestat împotriva scumpirii carburanților

missing
21 martie 2021, ora 21:53

Revoltați de faptul că prețurile la carburanți nu mai dau înapoi, mai mulți șoferi din Capitală au ieșit, și astăzi la protest. Aceștia și-au parcat mașinile în Piața Marii Adunări Naționale și au claxonat în semn de nemulțumire. Ca și duminica trecută, conducătorii auto au cerut ca autoritățile să intervină în acest caz și au amenințat cu proteste în masă

Prea mult bate la buzunar. Din ceea ce vedem la știri, nu s-a ridicat atât de mult prețul la petrol, cât a crescut prețul la carburanți.

Cât se poate deja de ridicat atât de mult prețurile. Cât mai putem răbda? Niciodată în viață nu a mai fost așa ceva.

Iar acest bărbat ne-a povestit că este angajatul unei firme de taxi din Capitală, care spune el, are pierderi mari din cauza scumpirilor la carburanți.

Taximetriștii lucrează măcar pentru o bucată de pâine. Venitul și mai tare a scăzut că s-au mărit cheltuielile, salariile au rămas cum au fost.

Oamenii sunt îngrijorați că odată cu creșterea prețurilor la carburanți vor urma scumpiri în lanț.

O să se mărească prețurile la produsele alimentare, la transportul comun, electricitate, energia termică.

Uitați-vă la prețuri. Numai se ridică, în jos nimic nu se dă.

În pofida faptului că în țară a fost instituită stare de urgență, iar protestele au fost interzise, manifestanții a declarat că nu le e frică de amenzi.

Acțiunea de protest are loc după ce, acum o săptămână, petroliștii au majorat, din nou prețurile la carburanți. Astfel, benzina a ajuns să coste, în medie, 19 lei și 25 de bani, în comparație cu 18 lei și 30 de bani, cât a costat până acum. Un litru de motorină costă 16 lei și 25 bani, comparativ cu 15 lei și 60 de bani, iar prețul la gazul lichefiat s-a scumpit cu peste 50 de bani. În ultimele trei luni, prețurile la combustibil s-au majorat de șase ori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram