Ultima oră! Toate școlile din Chișinău de luni intră în regim online

De luni, 22 martie, toate școlile din Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, astăzi, în urma ședinței Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică.


Foto: UNIMEDIA

„În mare parte, în cadrul ședinței a fost transpusă hotărârea Comisiei Naționale și au fost adăugate unele măsuri caracteristice pentru Chișinău și anume: de luni toate școlile trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Cu o solicitare vom veni către autoritățile centrale pentru a ne oferi vaccinuri pentru cadrele didactice. Astfel ca în această perioadă să imunizăm profesorii”, a declarat primarul capitalei.

Primarul capitalei, Ion Ceban a mai precizat că instituțiile preșcolare vor continua să activeze în regim obișnuit, iar în cazul în care vor fi depistate noi cazuri de Covid-19, se va iniția testarea rapidă a celorlalți membri din grădinițele unde vor fi detectate cazurile.

Totodată, Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca slujbele în lăcașele sfinte se vor desfășura afară începând cu data de 1 aprilie.

Piețele, centrele comerciale și localurile HORECA în municipalitate vor activa potrivit deciziei luate de Comisia Națională, cu programul stabilit, iar condițiile și măsurile de protecție pe tot teritoriul rămân neschimbate, termometria, dezinfectarea și purtarea măștilor.

Astfel, vor fi efectuate controale și aplicate amenzi dacă vor fi depistate abateri de la hotârăre.

 



Pub