Doi deputați din Partidul „ȘOR” riscă să rămână fără imunitate parlamentară

385A0561

Comisia juridică a examinat materialele prezentate de procurorul general Alexandr Stoianoglo prin care cere ridicarea imunității parlamentare a doi deputați din Partidul Șor – Petru Jardan și Denis Ulanov, cercetați în dosarul „fraudei bancare” pentru escrocherie și spălare de bani.

Deputatul Sergiu Litvinenco a anunțat într-o postare pe Facebook că Comisia, prin vot secret (7 voturi), propune Parlamentului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Denis Ulanov pe faptul săvârșirii infracțiunii de la art. 30, 42 alin.(5), 243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal. Plenul Parlamentului trebuie să aprobe raportul Comisiei juridice pentru ca măsurile menționate să intre în vigoare.

„Și în cazul celui de-al doilea epizod imputat lui Denis Ulanov (art.30, 33, 42 alin.(5), 190 alin.(5) din Codul penal), Comisia juridică, urmare votului secret (7 voturi), propune Parlamentului un raport favorabil pentru ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a acestuia”, anunță Sergiu Litvinenco.

Menționăm că, pe 19 martie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, i-a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii din fracțiunea Partidului Șor. Procuratura a explicat că Ulanov ar fi fost implicat în frauda bancară, iar Jardan ar fi comis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente