Important // Toate școlile din Chișinău trec la regim online, începând de luni

Ilie Gulca
20/03/2021

De luni, 22 martie, toate școlile din municipiul Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei, Ion Ceban, sâmbătă, în urma ședinței Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică. Grădinițele vor continua să funcționeze în regimul de până acum. Totodată, edilul a solicitat vaccinarea cadrelor didactice.

„În mare parte, în cadrul ședinței a transpusă hotărârea Comisiei Naționale și au fost adăugate unele măsuri caracteristice pentru Chișinău, și anume: Vom solicita autorităților centrale pentru a ne oferi vaccinuri pentru cadrele didactice; în municipiul Chișinău, sunt 15.000 de cadre didactice; vom transmite Ministerului Afacerilor Interne ca, în orele de vârf, să fie prezenți carabinieri în stațiile de transportului public pentru a nu admite aglomerarea”, a anunțat primarul.

Serviciul divin în lăcașele de cult se va oficia afară începând cu 1 aprilie. În continuare, a mai subliniat el, rămân în vigoare următoarele restricții: Grădinițele rămân active. În caz de necesitate, să se intervină urgent pe fiecare caz individual cu testări și măsuri. Piețele, centrele comerciale și localurile HoReCa vor funcționa conform deciziei luate de Comisia Națională, cu programul stabilit.

Transportul în Chișinău circulă la capacitate maximă, pentru a Evita îmbulzeala. 

Ilie Gulca
20/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii