fbpx

Ulanov și Jardan vor rămâne fără imunitate? Comisia juridică propune aprobarea cererii procurorului general

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Comisia juridică, numiri și imunități, în urma ședinței pe care a avut-o la acest subiect, propune Legislativului să aprobe cererea procurorului general Alexandru Stoianoglo. Anunțul a fost făcut de Sergiu Litvinenco, membru al comisiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Comisia juridică, urmare votului secret, propune Parlamentului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Petru Jardan. Plenul Parlamentului trebuie să aprobe raportul Comisiei juridice pentru ca măsurile menționate să intre în vigoare”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Ulanov.

„Propuneam un raport favorabil pentru ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a lui Denis Ulanov”, a mai adăugat deputatul PAS

ZUGO amintește că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit, la 19 martie curent, și a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților partidului Șor Petru Jardan și Denis Ulanov.

La baza cererii lui Stoianoglo stau informații conform cărora Petru Jardan ar fi admis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, iar Denis Ulanov ar fi implicar în furtul miliardului.

Drept replică, Ulanov a afirmat că cererea lui Stoianoglo este una politică. În același timp, Jardan susține că nu îi este teamă să rămână fără imunitate.

Citește și: Procurorul general cere ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button