image
Sursa foto: Jurnal.md

Șefia ANRE, fără reacție după ce a primit vot de neîncredere al Parlamentului: „Lipsește bunul simț”; Ce planifică deputații

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică nu a avut nicio reacție după ce Parlamentul i-a acordat vot de neîncredere și au cerut demisia Consiliului de Administrație a agenției.

„N-am primit nicio reacție. Considerăm că această atitudine nu este adecvată și lipsa oricărei reacții din partea lor nu e ceva firesc. Lipsește bunul simț. Chem liderii fracțiunilor, inclusiv cu Direcția Juridică, să ne consultăm și să vedem ce poate face Parlamentul în asemenea situații. Cu siguranță trebuie să venim cu o reacție și cu acțiuni”, a propus vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrâncea, deputat PSRM .

„Împărtășim ideea de a continua situația de la ANRE. Vreau să analizăm situația mai serios. În ultimele zece zile, prețul unui baril a scăzut cu 13%. Nicio schimbare nu e la nicio benzinărie. În numele Parlamentului să solicităm de la Consiliului Concurenței asistăm la un acod de cartel tacit”, a menționat și Alexandru Slusari de la Platforma DA.

Amintim că hotărârea a fost adoptată cu majoritatea voturilor parlamentarilor, prezenți în sală, în urma audierilor cu privire la creșterea prețurilor la carburanți.

Audiat în plen, directorul general ANRE, Veaceslav Untila, a declarat că instituția nu deține instrumentele necesare pentru a stopa scumpirea carburanților.

În hotărârea votată de deputați se menționează că în perioada de criză pandemică și criză economică, regulatorul național nu a întreprins nicio măsură în vederea prevenirii scumpirii prețurilor la carburanți, precum și nu a avut un rol proactiv în vederea prevenirii creșterii bruște a prețurilor acestora, există suspiciuni rezonabile privind încurajarea și susținerea indirectă a înțelegerilor de cartel de pe piață.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: