Un sfert de milion de puieţi vor fi plantaţi până la sfârșitul lunii martie: Acțiune derulată sub sloganul „Plantăm păduri, salvăm Moldova”

Peste 264 de mii de puieți vor fi plantați, în perioada 19-26 martie. Agenția Moldsilva şi-a propus în acest an marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor prin evenimente inedite, ce vor avea ca finalitate sporirea suprafeţelor împădurite în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Începând cu 19 martie, sunt preconizate acțiuni de plantare a culturilor silvice în fondul forestier gestionat cât și pe terenurile Autorităţilor Publice Locale pe o suprafață totală de 93,4 ha. 

Tradiţional pentru ţara noastră, accentele preponderente la plantare revin speciilor silvoformante autohtone precum stejarul pedunculat, gorunul, fagul, teiul, frasinul, plop, etc. - în număr total de 264446 puieți. Totodată vor fi semănate 700 kg de ghindă.

Conform directorului Agenției „Moldsilva” Dumitru Cojocaru, Campania națională de plantare a arborilor „Plantăm păduri salvăm Moldova”, este creditată drept o acțiune ecocivică ce ar spori împădurirea teritoriului țării de la 11% la 15%.

În anul curent, Agenția „Moldsilva” planifică împădurirea a circa 1.134 hectare de teren. Lucrările de ajutorare a regenerării vor acoperi o suprafaţă de 2.527 de hectare, dintre care 423 de hectare vor reveni semănatului ghindei sub masiv, iar 209 hectare sunt preconizate regenerării naturale. Silvicultorii nu uită nici de completări în culturile silvice create în anii precedenți, iar acest tip de lucrări va acoperi o suprafață  de 4.030 de hectare.

Dumitru Cojocaru a dat asigurări că, prin intermediul entităților silvice subordonate, vor fi create condițiile necesare pentru toate autorităţile publice, precum și pentru persoanele fizice care doresc să se implice și să participe în cadrul campaniei de plantare.


Pub