(video) Igor Dodon confirmă: Am discutat cu Maia Sandu și despre anticipate. A dat asigurări că nu știa despre decizia Marianei Durleșteanu de a se retrage

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a răspuns la mai multe întrebări, în direct, într-un nou episod al emisiunii sale tradiționale de pe canalul de Youtube.

Foto:

(10:36) „Pe Igor Grosu îl cunoaștem după ce i-a numit pe cetățenii noștri separatiști. Arunca cu apă prin Parlament. Domnul Golovatiuc e profesionist și, la sigur nu ar sări la bătaie ca pokemon. Grosu poate e bun la altceva, la blocat frontiera, poate îl facem grănicer?!, ironizează Dodon.

(10:32) „Chiar dacă au pașapoarte nu știu de care, eu cred că trebuie să discutăm noi între noi moldovenii. Unii îmi spun să discut cu ambasadorul SUA, Hogan, că oricum Maia Sandu nimic nu hotărăște. Eu încă cred că ambasadorii nu ar trebui să se ocupe cu aceste întrebări”, spune Igor Dodon.

(10:19) „Candidatul majorității, Vladimir Golovatiuc, cunoaște foarte bine limba de stat. A vorbit nu o dată, de la tribuna Parlamentului în limba de stat. Ce vă pot spune cu siguranță este că domnul Golovatiuc nu are cetățenie românească”, răspunde Dodon la acuzațiile că Golovatiuc, înaintat la majoritatea parlamentară la funcția de prim-ministru, nu ar cunoaște limba română.

(10:18) „Pot să vă asigur că Guvernul Grosu, dacă va fi învestit, va fi învestit fără votul nostru, dar va fi dat jos cu votul nostru. Zile multe, luni puține”, spune Dodon.

(10:13) „Înțelegem foarte bine că se fac mari presiuni asupra Curții Constituționale. Doamna, care și-a retras candidatura, a lovit dur în această concurență dintre două formațiuni politice. La aceste consultări cu președinta s-a declarat că există majoritate parlamentară. În plus, decretul de desemnare a domnului grosu a fost semnat pe 16 martie, iar cererea de retragere a candidatului majorității, Mariana Durleșteanu, a fost oficial depusă pe 17 martie. Dar urmează să vedem ce va decide Curtea Constituțională.

Poziția mea este că până nu stabilizăm situația cu pandemia de Covid-19, nu putem merge în alegeri. Să mergi acum în campanie înseamnă să fii killer politic, nu poți merge pe trupuri. Responsabil va fi, în astfel de situație, doar președintele țării”, declară liderul PSRM.

(10:10) „Am avut o discuție foarte bună cu Maia Sandu. Dumneaiei spune că nu a știut despre decizia doamnei Durleșteanu. Cu doamna Durleșteanu în viitorul apropiat nu avem ce discuta. Putea să ia această decizie cu o zi înainte sau cu o zi după, dar așa, în timpul discuțiilor mele cu doamna Maia Sandu, nu cred în astfel de coincidențe. E rezultatul unor presiuni și a unor jocuri pe sub masă.

O poziție stranie a doamnei Durleșteanu, speram că e viitoarea noastră colegă, dar e clar că nu mai e. Nu e corect nici față de doamna Greceanîi, care  a semnat pentru dumneaiei”, declară Igor Dodon.

Urmăriți aici răspunsurile:



Pub