(video) Ședința Parlamentului s-a încheiat din lipsă de cvorum. Greceanîi: „Deputații au obosit”

Deputații continuă, astăzi, ședința plenară întreruptă ieri din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi sunt 21 de subiecte.

Foto: UNIMEDIA

10:08 Ședința Parlamentul a început. 85 de deputați s-au înregistrat în ședință. 6 deputați lipsesc din motive de sănătate.

10:11 S-a exclus de pe ordinea de zi proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, privind administrația publică locală, cu privire la funcția și statutul funcționarului public. 

„Mătincă o să limităm ședințele Parlamentului. Atâta lume e în concediu medical. Cel puțin șase avem cu „ducă-se pe pustii, boala asta”, a menționat Zinaida Greceanîi.

„E prea multă lume. Nu e nevoie să vină atât de multe persoane. Vă rog, câte un reprezentant de la fiecare Minister”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

La ora 14:00 este planificată prezentarea Rapoartelor Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și privind activitatea Curții de Conturi pentru 2019.

11:07 Se examinează proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.1456 din 25 mai 1993 cu privire la activitatea farmaceutică.

Dinu Plîngău către Ruxanda Glavan: „Vreau să vă felicit că sunteți perseverentă, chiar dacă Curtea Constituțională a declarat neconstituțională o lege asemănătoare. Problema trebuie rezolvată, dar în interesul cetățenilor, nu pentru a promova niște interese financiare, așa cum se crează impresia”.

Ruxanda Glavan: „Perseverența mea începe de când eram în funcția de Ministru al Sănătății”.

11:56 Proiectul a fost aprobat în prima lectură, dar urmează să fie votată și în lectura a doua.

11:57 Se examinează proiectul de lege privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. 

12:03 Se constituie membrii Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. 

12:08 Greceanîi a anunțat că a avut o întrevedere cu Procurorul General Alexandr Stoianoglo, acesta este în Parlament și va cere ridicarea imunității și anchetarea a doi deputați.

Aceasta a mai anunțat că săptămâna viitoare se va lua decizia referitor la data ședinței Parlamentului când se va vota pro sau contra ridicării imunității.

12:19 Parlamentarii au luat o pauză până la ora 13:20.

13:34 Deputații au revenit în ședință

Parlamentarii au început examinarea proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.

13:44 Deputații examinează proiectul pentru modificarea Legii nr. 22/ 2018 privind exercitarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. 

Deputatul Sergiu Litvinenco a cerut președintei Parlamentului, să convoace astăzi ședința pentru a lua decizia când se va vota pro sau contra ridicării imunității deputaților ai Partidului Șor Denis Ulanov și Petru Jardan.

14:00 Se examinează proiectul de hotărâre privind Raportul anual de activitate al Curții de Conturi pe anul 2019. 

Marian Lupu prezintă raportul anual a Curții de Conturi pentru anul 2018, 2019 asupra administrării resurselor financiare publice și patrimoniului public.

15:40 Ședința s-a încheiat din lipsa cvorumului.




Pub