Vor detalii din culisele consultărilor: „Lasă poporul să afle cine și ce a propus acolo” Ce răspunde Președinția

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a venit cu o solicitare în adresa președintei, Maia Sandu, să facă publice înregistrările de la consultările cu fracțiunile. „Lasă poporul să afle cine și ce a propus acolo, ce nume au fost vehiculate”, a declarat aseară, Năstase, în cadrul emisiunii Politica de la TV8. Solicitată de UNIMEDIA, Sorina Ștefârța, ne-a spus că nu pot oferi aceste înregistrări, întrucât ele nu au fost făcute.

Foto:

„Am să îi cer și îi cer acum oficial doamnei președinte să publice înregistrările care au fost făcute la dezbateri ca toată lumea să vadă, pentru că asta este un exercițiu democratic, a discutat Parlamentul cu președintele, trebuie să vedem cu ce au venit fracțiunile. Lasă să vadă poporul să afle cine și ce a propus acolo, ce nume au fost vehiculate, ce soluții au fost date de către participanții la aceste discuții, ca să ne facem o imagine generală despre ce s-a întâmplat acolo. Bine înțeles acolo au fost pronunțate anumite nume, s-au pronunțat și normal că se discută nume pentru că candidatul la funcția de premier e o persoană și are un nume. Nu putem discuta la modul abstract.. Da cum vedeți, da ce vedeți?!”, a declarat Năstase. 

Președinția nu a filmat tot procesul, doar câteva minute la fiecare consultare. 

„Nu putem oferi ceea ce nu avem. S-au făcut doar filmări protocolare, 2-3 minute la fiecare sesiune de consultări”, a spus Ștefârța.


Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru. În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.



Pub