(video) Igor Dodon, supărat pe Durleșteanu: „Dacă ne priviți acum, nu cred că vom avea discuții în viitorul apropiat, după această abordare”

Președintele Partidului Socialiștilor nu crede că plasarea mesajului de retragere din postura de candidat la funcția de premier de către Mariana Durleșteanu în momentul în care Igor Dodon era în discuții cu șefa statului ar fi o simplă coincidență. „Colegial vorbind, se putea de anunțat cu o zi înainte sau cu o zi după, dar chiar în acel moment, eu nu cred în asemenea coincidențe”, a spus Igor Dodon.

Foto:

„Durleșteanu era candidatul nostru de rezervă. Noi am avut alt candidat, care a tras pisica de coadă vreo două zile și cu 3-4 minute înainte de o anunța pe doamna Durleșteanu, m-a sunat și a zis că e gata să candideze. Am zis gata, trenul a plecat.

Doamna Durleșteanu, cu regret, nu a putut ține piept acestor presiuni. Înțeleg că dumneaiei a rămas decepționată că în afară de socialiști au semnat și cei din grupul Șor, dar eu i-am spus că este candidatul PSRM.

E clar că atunci când îți vin mii de mesaje negative, și se atacă familia, nu toți fac față.

Singura mea întrebare ține de modul în care s-a procedat - când eu stau la discuții cu doamna Maia Sandu, se plasează acest mesaj de retragere. Se putea face înainte sau după, față de colegi nu e corectă această abordare, față de doamna Greceanîi. S-au făcut presiuni, un joc pe sub masă”, a comentat Igor Dodon, precizând că nu va mai reveni la acest subiect și nici cu Marian Durleșteanu nu are intenția de a discuta, cel puțin în viitorul apropiat.


Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare.

În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.


Pub