Alimente mai ieftine pentru oamenii de la Cahul. Încă cinci magazine sociale mobile, deschise de echipa lui Ilan Șor

Locuitorii raionului Cahul se bucură de un acces mai larg la produsele alimentare de primă necesitate, la prețuri rezonabile. Asta după ce în raionul Cahul au fost puse pe linie cinci magazine sociale mobile. Acestea vor circula în satele din raion și vor asigura cetățenii cu alimente mai ieftine decât în restul magazinelor. Anul trecut, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „Șor”, a făcut demersuri pentru extinderea rețelei de magazine mobile „Merișor” cu 65 de unități. Mai mult, la Cahul funcționează două magazine sociale staționare „Merișor”, unul dintre care a fost deschis anul trecut.

Foto:

Ilan Șor a menționat într-un mesaj adresat locuitorilor raionului că cele cinci magazine sociale mobile sunt primele deschise în acest an, iar extinderea rețelei „Merișor” va continua.

„Toate proiectele noastre sociale au un singur destinatar – cetățeanul. Vom continua și în acest an să extindem rețeaua de magazine sociale „Merișor”. Am primit asigurări de la administratorii „Merișor” că vom spori numărul magazinelor sociale mobile, astfel ca să asigurăm categoriile social-vulnerabile cu produse alimentare la prețuri accesibile. Proiectul magazinelor sociale a ajutat mai ales în pandemie sute de mii de cetățeni”, a spus Ilan Șor.

Prin lansarea celor cinci magazine sociale în raionul Cahul, Partidul „Șor” demonstrează că este formațiunea care își onorează promisiunile, spune Vitalie Balinschi, vicepreședintele Partidului „Șor”.

„La sfârșitul lunii iulie 2020, dacă vă amintiți, atunci când am deschis încă un magazin social staționar la  Cahul, noi am promis că vom face demersurile de rigoare pentru a extinde această rețea de magazine sociale atât de necesare oamenilor. Iată că Ilan Șor și echipa noastră a reușit acest lucru. Vom realiza în raionul Cahul și alte proiecte sociale necesare cetățenilor noștri”, a menționat Balinschi.

La evenimentul de punere pe linie a celor cinci magazine sociale mobile a participat și deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Elena Bacalu, aleasă pe circumscripția uninominală Cantemir/Cahul.

„Știu că Partidul „Șor” a cerut în repetate rânduri ca acest frumos proiect să fie susținut de stat, să fie anulate taxele și impozitele, astfel încât să fie extinsă și mai mult rețeaua și să fie oferite produse la prețuri și mai mici. Platforma „Pentru Moldova” susține aceste demersuri și vom lupta împreună ca să putem obține aceasta”, a afirmat Elena Bacalu.

Primul magazin social a fost deschis în 2015, în orașul Orhei, de către Ilan Șor. În peste cinci ani, numărul acestora a crescut până la 140. Dintre acestea, 53 sunt magazinele sociale staționare, iar 87 – mobile. Numărul beneficiarilor magazinelor sociale se ridică la circa 400 de mii – pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste. Anul trecut, în urma demersurilor lui Ilan Șor, administratorii rețelei „Merișor” au anunțat că numărul total al magazinelor sociale va fi extins până la circa 200 de unități.



Pub