CC a respins cererea de suspendare a decretului Maiei Sandu. Când va fi examinată sesizareaa

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a Decretului Președintelui Republicii privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru. CC a declarat admisibilă sesizarea și a stabilit examinarea sesizării pentru 22 martie 2021.

Foto:

De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea nr. 60a/2021 depusă de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, deputați în Parlament. 

Vă comunicăm că, pe 22 martie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea menționată mai sus. 

Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru. În timpul discuțiilor cu fracțiunea PSRM, candidata înaintată la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, de către socialiști și Platforma Pentru Moldova, a anunțat pe Facebook că își retrage candidatura, dar că nu renunță și la politică.

Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul semnat de Maia Sandu, prin care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. Demersul va fi examinat mâine de către Înalta Curte.


Pub