(video) Decretul de desemnare a lui Grosu, semnat cu o zi înainte de cererea depusă de Durleșteanu. Ce spune PSRM despre anticipate

Curtea Constituțională va decide asupra legalității decretului semnat de Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Igor Dodon consideră că decretul ar trebui anulat, întrucât nu au fost respectate unele prevederi din „buchia legii”.

Foto:

„Maia Sandu trebuia să consulte majoritatea parlamentară. Dacă luăm după buchia legii, la consultări noi am declarat că este majoritate parlamentară. În plus, decretul a fost semnat pe 16 martie, iar candidata majorității, doamna Durleșteanu și-a retras candidatura oficial pe 17 martie. Dar Curtea Constituțională să se expună.

Noi nu putem merge acum în alegeri, când avem 2 mii de oameni infectați pe zi, avem 36 de decese. În această perioadă să mergi în electorală ca să obții mai multe voturi în Parlament este cinic, trebuie să fii „killer politic”. Cine va fi vinovat de acest haos? Desigur că președintele țării”, a declarat Igor Dodon.


Curtea Constituțională a respins cererea socialiștilor de a suspenda decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier. Cauza în fond va fi examinată într-o ședință anunțată pentru luni, 22 martie.

Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru. 

Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul semnat de Maia Sandu, prin care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. 

Pe 18 martie, PSRM a anunțat despre constituirea majorității parlamentare și a invitat președinta la consultări. De asemenea, PSRM și Platforma Pentru Moldova l-au înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru, din partea majorității parlamentare. Președinția a anunțat că va organiza consultări doar după consumarea exercițiului de învestire a Guvernului Grosu.


Pub