(video) Ciocoi: Aproape toate raioanele, sub cod roșu epidemiologic. La Chișinău, limita a fost depășită de 14 ori

Situația epidemiologică din țară este gravă, susține premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Majoritatea raioanelor din țară sunt se află sub cod roșu, cel mai grav fiind la Chișinău. Potrivit specialiștilor din sănătate, codul roșu se instituie atunci când sunt peste 100 de persoane infectate la 100 mii populație, iar în capitală numărul este de 1460. În acest context, CNESP a decis impunerea unor restricții noi.

Foto:

„Toate raioanele din Moldova practic sunt în cod roșu. Cea mai gravă situația e în Chișinău. Codul se instituie atunci când avem 100 de persoane infectate la 100 mii populație. Situația este gravă inclusiv în Anenii Noi, Strășeni ș.a. Ați văzut aseară rezultatele. Cel mai grav este faptul că în stare gravă extrem de gravă cu peste 300 de pacienți, cel mai îngrijorător, crește numărul de persoane intubate 79 erau aseară”, a declarat Ciocoi.


Ce ține de activitatea instituțiilor de învățământ, administrația publică locală, împreună cu administrațiile școlilor și grădinițelor, vor decide dacă vor continua procesul educațional cu prezența fizică ori în regim online.


Situația epidemiologică din țară s-a înrăutățit în ultimele 2 săptămâni. Republica Moldova a înregistrat un număr record de cazuri de Covid-19, iar numărul deceselor provocate de Covid-19, zilnic, depășește cifra de 30. 

Campania de vaccinare a demarat la începutul lunii, până astăzi fiind imunizați aproape 19 mii de persoane.






Pub