(stop cadru) „Zile multe, luni puține” pentru Guvernul Grosu, de la Igor Dodon

Guvernul condus de deputatul PAS, Igor Grosu ar putea fi învestit, dar fără votul socialiștilor. „Va fi demis însă cu siguranță cu votul PSRM”, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Foto:

„Varianta cu să-l votăm dimineața și seara să-l dăm jos, nu merge. Așa nu. Dacă se va vota, atunci pe 2-3 luni, să demonstreze măsurile magice al președintei antipandemice și atunci singur se va duce sua oamenii îi vor lua în furci.

Deci, dacă va fi învestit, atunci - zile multe, luni puține și va fi dat jos cu voturile socialiștilor”, a declarat Igor Dodon.


Curtea Constituțională a respins cererea socialiștilor de a suspenda decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier. Cauza în fond va fi examinată într-o ședință anunțată pentru luni, 22 martie.

Pe 16 martie 2021, șefa statului Maia Sandu a desfășurat noi consultări politice cu fracțiunile parlamentare, după care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu la funcția de prim-ministru. 

Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul semnat de Maia Sandu, prin care l-a desemnat pe deputatul PAS, Igor Grosu, la funcția de prim-ministru. 

Pe 18 martie, PSRM a anunțat despre constituirea majorității parlamentare și a invitat președinta la consultări. De asemenea, PSRM și Platforma Pentru Moldova l-au înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru, din partea majorității parlamentare. Președinția a anunțat că va organiza consultări doar după consumarea exercițiului de învestire a Guvernului Grosu.


Pub