Moldovenii care nu vor avea testul negativ la Covid-19 la întoarcere în țară vor fi obligați să stea în carantină 14 zile

Din 23 martie, persoanele de peste hotarele țării care vor traversa frontiera de stat a Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte testul negativ la Covid-19, efectuat în ultimele 72 de ore. Decizia a fost luată astăzi într-o ședință de examinare a acțiunile necesare de instituire în vederea diminuării riscului de răspândire a virusului Sars-Cov-2 în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Cetățenii moldoveni care la intrarea în țară nu vor avea efectuat testul, vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice cu indicarea datelor de contact și adresei, astfel încât serviciile de control să poată verifica respectarea regimului de autoizolare pentru 14 zile.

Carantina va putea fi întreruptă în a zecea zi, după efectuarea testului Covid, ce va indica rezultat negativ. Decizia CNESP prevede o categorie de persoane care fac excepție la această prevedere”, se mai arată în decizie.

Amintim că, astăzi au fost adoptate mai multe restricții în vederea diminuării riscului de răspândire a virusului Sars-Cov-2 în Republica Moldova. La fel a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până pe 18 aprilie.


Pub