Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gata cu munca. Ședința Parlamentului…

Gata cu munca. Ședința Parlamentului s-a încheiat, deși subiectele de pe agenda deputaților nu au fost epuizate: „Deputații noștri au cam obosit astăzi”

În timp ce conducerea Curții de Conturi prezenta raportul de activitate al instituției, rând pe rând, mai mulți deputați au părăsit ședința Parlamentului. Asta deși, subiectele de pe agenda aprobată pentru ședința plenară din 19 martie nu au fost epuizate. În consecință, din lipsă de cvorum, președinta socialistă a Parlamenului, Zinaida Greceanîi, a declarat ședința închisă.

Mai mulți deputații au părăsit ședința în timp ce președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, prezenta în plen Proiectul de hotărâre privind Raportul anual 2018 al Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și a patrimoniului public și Raportul anual 2019 al Curții de Conturi asupra administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și a patrimoniului public.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, l-a întrerupt pe președintele Curții de Conturi când a observat că cei mai mulți dintre parlamentari au părăsit ședința și a solicitat Secretariatului Parlametului să anunțe numărul deputaților prezenți în sală.

„Stimați colegi, eu am să rog Secretariatul să constate dacă noi avem cvorum în sală sau nu. Noi o să ne pomenim în situația în care nu putem să aprobăm proiecte. Rog Secretariatul să ne spună câți deputați avem în sală. O să ne pomenim la sfârșit că nu putem să aprobăm proiectul. Putem să pălăvrăgim aici mult și bine. (…) Sunt 39 de deputați, nu avem cvorum. (…) Stimați colegi, constat lipsa cvorumului în sală. Pentru adoptarea Hotărârii nr. 30 venim la următoarea ședință. Deja fără runda de întrebări – răspunsuri. Ne cerem scuze, suntem în imposibilitate, dar se vede că deputații noștri au cam obosit astăzi”, a declarat Zinaida Greceanîi.

În context, ședința Parlamentului s-a încheiat, deși agenda aprobată nu a fost epuizată. Pe agenda ședinței Parlamentului de vineri au fost programate și subiectele privind Proiectele de hotărâre privind numirea unor judecători în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. În total, pe agenda ședinței plenare de vineri, 19 martie, au fost incluse 19 proiecte.