Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Parisul și alte 16 regiuni…

Parisul și alte 16 regiuni franceze intră în lockdown: Franța – îngrijorată de un al treilea val de COVID-19

Parisul urmează să intre în lockdown pentru o perioadă de o lună, întrucât numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 a crescut considerabil, iar Franța este îngrijorată de un al treilea val. Aproximativ 21 de milioane de persoane din 16 zone din Franța vor fi plasate sub măsuri stricte vineri, 19 martie, de la miezul nopții, a anunțat premierul francez Jean Castex, conforma BBC.

În context, premierul Jean Castex a menționat că un „al treilea val” de infecții în Franța pare tot mai probabil.

Franța a înregistrat peste 35.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore.

Situația din Paris este deosebit de îngrijorătoare, cu 1.200 de persoane aflate în terapie intensivă, numărul fii mai mare decât în vârful celui de-al doilea val din noiembrie, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Véran.

Conform noilor măsuri, întreprinderile neesențiale vor fi forțate să-și închidă ușile, dar școlile vor rămâne deschise, alături de coafori, dacă respectă un „protocol sanitar special”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a subliniat că vor exista diferențe cu cele două blocaje anterioare și a spus că vor fi furnizate mai multe detalii despre companiile care ar putea rămâne deschise sau ar trebui să se închidă.

Oamenilor li se va permite să facă mișcare în aer liber la mai puțin de 10 km (6 mile) de casele lor și nu li se permite să călătorească în alte părți ale țării decât dacă au un motiv serios. Cei din zonele afectate vor trebui să completeze un formular pentru a explica de ce și-au părăsit casele.