Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

19 Mar. 2021 / 10:04

Programul american F2F recrutează, în premieră, voluntari locali

Programul american Farmer-to-Farmer (F2F) recrutează, în premieră, experţi în horticultură moldoveni pentru a acorda asistenţă pe bază de voluntariat producătorilor agricoli autohtoni.

Potrivit unui comunicat, până acum, toţi voluntarii F2F au fost cetăţeni americani, iar în contextul pandemiei de Coronavirus, aceştia conlucrează de la distanţă cu experţi locali.

Pentru început, voluntarii moldoveni vor elabora împreună cu experţii din SUA trei ghiduri de buzunar pe subiecte legate de producerea ecologică atât în sere, cât şi în câmp deschis. Două ghiduri se referă la cultivarea ecologică în sere a unor legume (salată, pătrunjel, mărar, ceapă verde, busuioc), precum şi în sere şi tuneluri a unor fructe moi sau pomuşoare (căpşun, mur, zmeur, cătină). Al treilea ghid se va axa pe producerea ecologică a sâmburoaselor (piersici, cireşe, caise).

Pentru a activa în cadrul F2F, experţii moldoveni trebuie să dispună de studii superioare de specialitate şi experienţă de lucru cu fermierii, în special în agricultura ecologică, dar şi de abilităţi de elaborare a unor materiale informaţionale şi infografice etc.

Programul John Ogonowski şi Doug Bereuter Farmer-to-Farmer (F2F) este implementat în ţara noastră de CNFA Moldova cu suportul financiar al USAID. F2F oferă consultanţă agricolă gratuită pentru a promova îmbunătăţiri durabile în securitatea alimentară şi procesarea agricolă, producerea şi comercializarea producţiei agricole.

Comentarii