02:02:28 19.04.2024
Stiri

Un fost secretar de stat la MAI atenționează că intenția socialiștilor de a reveni la gradele militare sovietice ar duce la costuri nejustificate de un milion de lei: „Welcome back to URSS! Gradele speciale actuale corespund cu cele din UE”

Actualitate 19.03.2021 09:48 Vizualizări3822 Autor: Ziarul National
Un fost secretar de stat la MAI atenționează că intenția socialiștilor de a reveni la gradele militare sovietice ar duce la costuri nejustificate de un milion de lei: „Welcome back to URSS! Gradele speciale actuale corespund cu cele din UE”


Preocuparea deputaților socialiști de a reveni la gradele militare sovietice, proiect de lege votat ieri în primă lectură de către Parlament s-ar potrivit zicalei „... satul arde, iar baba se piaptănă...”, afirmă fostul secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și ex-șef al Poliției de Frontieră, Dorin Purice.

Potrivit fostului angajat al MAI, sistemul actual de grade speciale a fost aprobat în cadrul procesului de demilitarizate și profesionalizare a sistemului MAI, dar și în corespundere cu Planul de acțiuni R. Moldova-UE pentru liberalizarea regimului de vize.

Totodată, această inițiativă a socialiștilor ar aduce și costuri nejustificate de un milion de lei, atenționează Purice.

„Se dorește revenirea la gradele militare sovietice, valabile pana la reformarea sistemului MAI. Welcome back to USSR...!!! (Bine ați venit în URSS - n.r.) Ieșisem parcă din Uniunea Sovietică, însă totul ce a fost sovietic nu vrea să iasă din noi...

Voi încerca pe scurt sa aduc o claritate:

1. Sistemul actual de grade speciale a fost aprobat in cadrul procesului de demilitarizate și profesionalizare a sistemului MAI, dar și în corespundere cu Planul de acțiuni RM-UE pentru liberalizarea regimului de vize;

2. Gradele speciale actuale corespund cu cele din UE, în special din țările francofone;

3. Orice inițiativă în acest sens are un preț, iar în cazul dat statul ar trebui să cheltuie peste un milion de lei pentru a satisface aceste mofturi... - costuri nejustificate.

Sunt curios ce va urma? Ce noi inițiative vom vedea? Revenim la Miliție? Reintroducem pantalonii «галифе» și «будёновка»...?”, a întrebat Dorin Purice pe Facebook.

CITIȚI și Nu renunță la titulatura de „GENERAL”! Intenția socialiștilor de a reveni la denumirea sovietică a gradelor în cadrul MAI a provocat SCANDAL în Parlament. Opoziția denunță încercarea de a reface „lumea de care încercăm de 30 de ani să ne rupem”

Menționăm că unul dintre autorii acestui proiect de lege, socialistul Adrian Lebedinschi, a motivat necesitatea revenirii la denumirile sovietice din cadrul MAI în baza unui sondaj care a fost realizat în cadrul ministerului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md