10:56:41 25.04.2024
Stiri

Socialiștii fac un PAS ÎNAPOI în privința inițiativei de a crea o comisie electorală independentă în Găgăuzia: Cum și-a motivat Greceanîi decizia

Actualitate 19.03.2021 10:35 Vizualizări7226 Autor: Ziarul National
Socialiștii fac un PAS ÎNAPOI în privința inițiativei de a crea o comisie electorală independentă în Găgăuzia: Cum și-a motivat Greceanîi decizia Oficial


Proiectul de lege pentru modificarea și completarea mai multor acte legislative, printre care și Codul electoral, care prevede crearea „Comisiei electorale centrale a Găgăuziei”, o entitate separată de autoritatea electorală centrală de la Chișinău, nu va fi supus votului astăzi în Parlament.

Documentul a fost dezbătut în ședința de ieri a Legislativului și deputații au audiat chiar și raportul Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, însă președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a văzut nevoită să închidă subit ședința, pentru că lipsea cvorumul.

Deputații din opoziție, care au criticat proiectul de lege, afirmând că reprezintă „un pas spre federalizarea R. Moldova” prin aprobarea de „elemente distinctive ale unui stat separat” pentru Găgăuzia au părăsit sala de ședințe.

Astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, Greceanîi l-a admonestat pe colegul ei de partid, Vlad Batrîncea, că a lipsit ieri de la ședință când a fost pusă în discuție această inițiativă socialistă.

CITIȚI și Încercarea PSRM de a mai face „un pas spre FEDERALIZAREA R. Moldova” a închis subit ședința de astăzi a Parlamentului: „Aprobați elementele distinctive ale unui stat separat pentru Găgăuzia”

„Poate dacă erați ieri în sală, altfel decurgea discuția”, l-a certat Greceanîi pe Batrîncea.

Prin urmare, Greceanîi a ordonat ca proiectul cu bucluc să fie remis grupului comun de lucru al Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Populare a UTA Găgăuzia.

„Discutați acolo toate problemele și veniți cu o poziție consolidată”, a cerut Zinaida Greceanîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md