00:11:05 20.04.2024
Stiri

Un vicepreședinte de Parlament acuză socialiștii că ar TERGIVERSA intenționat ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov: „Probabil se negociază la greu”

Actualitate 19.03.2021 14:39 Vizualizări2252 Autor: Ziarul National
Un vicepreședinte de Parlament acuză socialiștii că ar TERGIVERSA intenționat ridicarea imunității deputaților Jardan și Ulanov: „Probabil se negociază la greu”


Procurorul general Alexandr Stoianoglo a mers astăzi în Parlament și a solicitat, prin intermediul a trei cereri înmânate socialistei Zinaida Greceanîi, ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov de la Partidul „Șor” pentru a putea fi trași la răspundere în dosarul fraudei bancare.

Zinaida Greceanîi a trimis materialele la Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități, însărcinând-o să vină cu o soluție vizavi de aceste cereri săptămâna viitoare.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au solicitat ca Parlamentul să răspundă chiar astăzi cererilor procurorului general, pentru că ar exista riscul ca acești deputați să fugă din republică.

„Scârbă mare în majoritate după venirea procurorului general în Parlament cu cererea de ridicare a imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Aceștia riscă să fie arestați, dar PSRM trage de timp, deși noi am cerut ca demersul procurorului să fie examinat de urgentă. Probabil se negociază la greu soarta acestor deputați și a majorității PSRM-Șor. Din păcate, noi avem o experiență proastă cu ridicarea imunităților unor deputați care fie au reușit să fugă din țară, fie ridicarea imunității nu a condus la judecarea deputaților. Asemenea practici trebuie eliminate. Oamenii trebuie să vadă că nimeni nu este mai presus de lege și fiecare răspunde pentru crimele săvârșite. Faptul că PSRM trage de timp este o sfidare a demersurilor Procuraturii și creează premise pentru ca deputații suspectați de crime să fugă din țară. Dacă se va întâmpla acest lucru, toată răspunderea va fi pe cei care au admis acest fapt - Partidul Socialiștilor”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi.

Socialista Zinaida Greceanîi a replicat în cadrul ședinței Parlamentului că materialele trebuie studiate minuțios, ca să nu se întâmple ca în trecut, atunci când din cauza unor decizii similare „s-a ajuns la CtEDO”.

Mihai Popșoi crede că aceste demersuri ale procuraturii demonstrează „cât de criminal este actualul legislativ prin componența sa, dar și prin acțiunile de protejare a criminalilor de care dă dovadă”.

„Este evident pentru toți că acest parlament trebuie dizolvat, fiind o rușine pentru țara noastră. Oamenii trebuie să aibă dreptul să aleagă un parlament curat, legitim și reprezentativ pentru a oferi Moldovei o șansă”, a conchis deputatul PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md