09:53:22 23.04.2024
Stiri

Platforma „Pentru Moldova”: „Nu este deloc întâmplător că Alexandr Stoianoglo a ales să vină cu această solicitare anume acum, când urmează să se decidă soarta GUVERNĂRII. În spate stau grupuri de interese, care urmăresc dinamitarea procesului”

Actualitate 19.03.2021 15:20 Vizualizări2551 Autor: Ziarul National
Platforma „Pentru Moldova”: „Nu este deloc întâmplător că Alexandr Stoianoglo a ales să vină cu această solicitare anume acum, când urmează să se decidă soarta GUVERNĂRII. În spate stau grupuri de interese, care urmăresc dinamitarea procesului”


Solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a ridica imunitatea a doi deputați din Partidul „ȘOR” nu este întâmplătoare, deoarece are loc tocmai când „se decide soarta guvernării în R. Moldova”.

„Fracțiunea Partidului „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” susține orice demers al instituțiilor de anchetă, menit să facă lumină în cazul dosarelor de rezonanță. Nimeni dintre colegii noștri, care e vizat cumva în aceste cazuri, nu s-a eschivat de la discuțiile cu anchetatorii și nu s-a ascuns de justiție. Dimpotrivă, am optat mereu ca aceste investigații și procese să fie finalizate într-un termen cât mai rapid și să se desfășoare transparent, astfel încât societatea să afle, în sfârșit, adevărul. Noi nu avem nimic de ascuns și am explicat în nenumărate rânduri poziția noastră”, se arată într-o declarație făcută de Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte deputații Denis Ulanov și Petru Jardan.

În ceea ce privește solicitarea procurorului general de a fi ridicată imunitatea parlamentară a deputaților Ulanov și Jardan, Platforma „Pentru Moldova” consideră că demersul are cu totul alt scop decât cel declarat.

„În primul rând, credem că nu este deloc întâmplător că Alexandr Stoianoglo a ales să vină cu această solicitare anume acum, când urmează să se decidă soarta guvernării în R. Moldova. Nu credem în coincidențe și avem ferma convingere că Procuratura Generală s-a lăsat antrenată în războiul politic actual și este folosită ca pârghie de influență, pentru a descuraja efortul nostru în ceea ce privește deblocarea situației și învestirea unui guvern. Este evident că în spatele acestei acțiuni stau anumite grupuri de interese, care urmăresc dinamitarea cu orice preț a acestui proces. Cine sunt cei interesați credem că este lesne de înțeles”, se arată în declarație.

Reprezentanții Platformei mai spun că procurorul general a dat mereu dovadă de o atitudine evident părtinitoare, iar acțiunea sa de astăzi demonstrează că este direct interesat în acest dosar, iar scopul său real nu este să facă lumină în acest caz, ci să compromită anumiți politicieni, incomozi stăpânilor săi din umbră.

„Din păcate, Procuratura Generală rămâne în continuare o bâtă politică și un instrument de intimidare, iar demersurile sale, inclusiv cel de astăzi, nu fac decât să confirme acest lucru. În altă ordine de idei, asigurăm opinia publică de faptul că nimeni dintre deputații Partidului „ȘOR” și din Platforma „Pentru Moldova” nu se ascunde după imunitatea parlamentară și poate renunța benevol la ea, în cazul în care acest lucru este necesar. Prin urmare, aceste spectacole, regizate de cercuri obscure și executate de procurorul general, nu fac decât să dăuneze atât anchetei propriu-zise, cât și procesului politic, iar în definitiv, întregii țări”, conchide sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md